Tilmeld dig SIS Årsmøde 2024

01. september 2024

SIS ÅRSMØDE 2024: Har du husket at sætte kryds i kalenderen den 30. oktober 2024?

Årsmøde i Dansk Selskab for Indvandrersundhed kommer i år til at kredse om de konsekvenser, det har for flygtninges og migranters sundhed at leve i midlertidighed eller usynlighed: at leve med den usikkerhed, det er, ikke at vide, om man skal forlade landet - nogle efter at have levet næsten hele deres liv i Danmark, eller at leve her, men ikke have adgang til etableret sundhedshjælp udover det, som frivillige organisationer sørger for at tilbyde.

Det er store emner, komplicerede og til tider konfliktfyldte, men vi glæder os meget til at sætte fokus på det. Vi er ved at have skruet programmet sammen, og kan allerede nu præsentere de første oplægsholdere:

  • Rikke Dalsted, leder af Røde Kors' Sundhedsklinikker, der vil fortælle om deres arbejde i klinikkerne.
  • Arash Setoodeh, PhD studerende, Aarhus Universitet, som vil præsentere sin forskning om stofbrug blandt irregulære migranter i Danmark.
  • Stine Østergaard Poulsen og Pia Rauff Krøyer, VIA University College, der vil præsentere deres forskningsprojekt om betydningen af midlertidigt ophold for børn og unge med flugtbaggrund i Danmark
  • Anika Liversage, professor MSO, VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, med mange års forskning i etniske minoriteters familieliv, som vil præsentere sin forskning indenfor vold i nære relationer og det betydning, det kan have for den udsatte part ikke at have permanent ophold ift at søge skilsmisse fx.
  • Derudover vi vil midt på dagen have en samtale med Sine Plambech, antropolog og forfatter, om hendes bog "Global Sex" og hendes mangeårige arbejde med migration både i udlandet og herhjemme.

Tilmeld dig årsmødet her.

Vi glæder os meget til at se jer!

Kontakt os

sekretariat@indvandrersundhed.dk

Formålet med Selskab for indvandrersudhed (SIS) er at fremme sundheden blandt asylansøgere, flygtninge og andre indvandrere i bredeste forstand.

Øster Farimagsgade 5,

  |  

1014,

  København K

Dansk selskab for indvandrersundhed © 2024